Followers

Monday, August 10, 2015

SUDAH-SUDAHLAH TU ...

BERHARAP..

satu perkataan yang boleh buat seseorang rasa gembira ,
boleh jadi jugak rasa terkilan , sedih ...
dan yang paling KEJAM bila perasaan KECEWA pulak muncul sekali..

kejam kan?--

rasa GEMBIRA bila apa yang diharapkan atau dirancangkan menjadi kenyataan ..
yup.. 
kenyataan bila ape yang diharapkan menjadi ..
confirm senyum melebauuu sakan kan ... 


rasa KECEWA muncul bila apa yang kau harapkan , sikit pon tak menjadi , 
atau boleh jadi tiba-tiba kau tawar hati dan muncullah segala rasa sedih tu bersama kecewa sekali..

PERIT bukan ? --

kalau kau jenis yang selalu berharap , tak kira pada sesiapa saja ,
pleaseee --
belajar dari pengalaman..
pengalaman yang pernah kau lalui dengan macam-macam ragam
dan perangai manusia..
macam-macam kisah antara kau dan mereka-mereka..
yang selalu sepak terajang segala ape yang kau rasa ..
segala apa yang kau harapkan..

selalu sangat kau fikirkan apa yang orang lain rasa , orang lain fikir ..
cuba bukak mata ..
bukak hati ..
bukak minda yang KOLOT tu.. 

buang segala apa yang kau harapkan ..
bukan semua orang AMIK PEDULI..
bukan semua orang kisah kan lagi .. 

yang penting belajar berdiri atas kaki sendiri .. 





Tekan Like, ok ;) www.tips-fb.com

Monday, March 3, 2014

SELAMAT PENGANTIN BARU BFF !!

Assalammualaikum !! ( ketuk2 cermin laptop)

Wahhh.. lama bebenoo tak mengadap blog ni .. ni pon tiba-tiba teringat (padahal selalu je teringat) nak tulis blog ni bila dok sakan komen gambar dengan tiba-tiba nya jugak bff dok tegur  "BILA SEORG BLOGGER MENAIP MMG PJG N PANTAS" dalam facebook ... nampak bebenoo tak jenguk awak kan blog ..

sangat-sangat busy sejak semenjak dua menjak ni .. dan nak share the happy moment yang jadi dalam 2 3 hari lepas .. yup .. memang happy bila dapat share kebahagiaan member bersama geng kengkawan yg lain...
BFF yang sentiasa ada masa study dekat UiTM Segamat .. macam tak caya je kan kau dah jadi isteri orang dah ... 


comeiii sangat2 puan pengantin ni ...gambar ni dicurik dalam facebook awak ye puan pengantin .. credit to NUR AINEE ISHAK .. ;)


 geng cekodok bersatu bergabung meletoop .. haha .. ayat nak gempak je .. walaupon x cukup semuanya , tapi yang sedia ada ni pon jumpa dah gelak sakan ... belum masuk bab gosip-gosip lagi tu .. nampak cik kak yang pegang kipas pengantin tu ? datang-datang je dah bagi kiteorg surprise .. ntah bila ntah dia sign kontrak jd pengapit pengantin .. disebabkan kiteorg masing-masing sendiri pon terkejut , terus gelarkan makcik ni PENYEPIT! dasar PENYEPIT!  haha ..    ;p


Last moment!! dapat gak amik gambar dengan pengantin yang bzzzz mengalahkan retiss .. semua org nak amik gambar dengan dia , taw la cantik .. haha .. 



akhirnya dapat jugak aku tengok kau bahagia wahai sahabat , walaupon sebelum ni macam2 dugaan dan masalah yang kau hadap dari dulu lagi bila kau selalu setia dan kesetiaan kau xdihargai .. yang sentiasa ada bila aku susah senang masa kat segamat dulu .. yang sentiasa ada time aku jadi orang , hantu , bapak segala hantu dan yang sama waktu dengan nya .. yang sentiasa ada dengan aku walaupon kadang2 aku taw ko takut dengan aku bila aku tiba-tiba 'TRANSFORM' dengan sendirinya ..paham2 sendiri ye ..walaupon kita jauh , hubungan sahabat kita xkan pernah terpisah .. terima kasih jugak terima buruk baik aku dan sentiasa ada dengan aku dr dulu sampai lah sekarang ... walau apa-apa pon yang jadi , kau lah sahabat dunia akhirat aku ..ingat tu... bak kata BLACK , TAKKAN TERPISAH ... aku sayang ko taw !! ingat tu sampai bila-bila ...


SELAMAT PENGANTIN BARU SAYANG ...
Hargai setiap moment terindah bersama tersayang ... 

Tekan Like, ok ;) www.tips-fb.com
Related Posts with Thumbnails