Followers

Sunday, May 24, 2009

ATOK...... erA SAyAnG aToK...=(

ni la atok aku ms die sihat ... pic ni mmg kabur..


aie khamis bersamaan 21 mei 2009 aku balik shah alam...n aie jumaat pagi, mak memberani kan diri tok bg taw segala2 nye...tol la ape yg aku mimpikan masa aie senin lps...ade bnda yg buruk yg jd kat atok...masa aie senin 2 dlm time tghari aku mimpi sesuatu yg buruk psl atok, pas 2 dpt call dr mak...die kate abah suh mak siap2 nak bwk g 1 tpt...n mak kate doakan la xde pape yg jd coz cara abah ckp 2 ade bnda yg x elok yg jd...n pas je dpt call dr mak, aku jd takut sgt2..sbb br je dpt mimpi buruk..

bile aku call mak balik tok dptkan pngesahan, mak kate xde sape sakit...aku bersyukur sgt2 wpon dlm masa yg same ati aku rs x sedap je..n ape yg wat kan aku makin curiga,coz mak slalu kate die penat bile aku ajak msj mlm2..padahal slalu ok je..alasan die, die kate pnt g umah nenek la...mcm2 alasan die bg..tp ati aku tetap berkate yg mak sorok kan sesuatu dr aku..

n mlm rabu 2 gak tbe2 je aku tekad nak balik umah coz nak taw ape yg terjadi sbnr nye...bile aku balik, mak kate mak x leh amik aku n alasan die lak nak g umah nenek...mmg tol2 x masuk akal..x kan aie2 nak g umah nenek..aku diam kan je bile mak amik aku kat keteapi tgh2 mlm..

mlm 2 lak aku x leh nak tdo..aku nak taw gak ape yg jd..n sok nye lak...aku bgn pagi2 lpk kat ruang tamu... mak bgn siapkan adik2 aku g sekolah...pas 2 die boak cam biase..tp beralas2..die tnye aku ok x...sbb ade something yg ade kat aku ni...n pas 2 die siap g taw, KALO MAK NAK G TAW NI, KO KNE TRIME...N JGN SEDEY2... cara die ckp pon da wat kan aku syak,mmg ade bnda yg jd...mak kate atok kat hosp..accident...tp x taw camne cara die accident..x taw la same ade die jatuh moto atau ade org langgar..aku mmg x leh tahan sgt2 ms 2..mmg aku ngis truk..sbb die sorg la atok yg aku rs yg tol2 syg kan aku sbg cucu die...mmg bngkak la mata aku ms 2...

ptg 2 lak aku g hosp...ms nak smpai kat wad die, aku npk die dr jauh, mmg aku da ngis teruk da...sbb tgk keadaan die sgt teruk..ngn mulut die ternganga sbb mgkin tiup tok salurkan susu kat mulut die..mmg aku ssh sgt2 nak kawal emosi aku...tgk die tersedak..tp die still x sedar...ksian sgt2 kat die...aku tgk byk wayar kat pale die..mak kate kepala atok ade darah beku...n kalo ikutkan dktor, atok mmg kne operate..tp doktor risiko tnggi...coz darah beku 2 ade kat tgh2 pale die, n tol2 bwh otak die...ntah la...dktor kate skng atok kritikal..aku sedey sgt2...nape bnda ni sume jd kat atok??atok nak sgt tgk aku berjaya n keje..pas 2 aku nak die rs hasil yg aku dpt..aku nk bg die senang..

smpai aie ni atok still x sedar2..xde perubahan lgsung...ms aku nak balik td, aku pgng tgn die, n ckap ATOK, ERA BALIK DULU ERK...SOK ERA DA NAK BALIK...ATOK BGN LA CEPAT2...n mcm mane ntah aku mcm dgr 1 suara yg mcm suara atok, yg ckp, ERA, JGN TINGGALKAN ATOK...mule2 aku ingat atok da sdar...tp still same..mybe aku dpt dgr ape yg die nak luahkan wpon bkn secara biasa, n aku dpt dgr pon mybe dsbbkan 6 sense yg ade pd aku ni kot...n pas 2 lak,atok gnggam kuat2 tgn aku, n x nak lpskan tgn aku...sdey sgt2 ms 2..tp aku terpaksa gak balik..

aku arap sgt2 atok akan cpt sedar.. n sembuh...aku nak borak ngan atok mcm slalu...bg atok mkn...aku akan doakan atok akan pjg umo..insya allah..ERA SAYANG SGT KAT ATOK..ATOK JGN TGLKAN ERA..CPT LA ATOK SEDAR..Tekan Like, ok ;) www.tips-fb.com

6 comments:

  1. era - sori psl atok awk..byk2kn brsbar & brdoa..mdah2an dia cpt sdr & smboh...

    ReplyDelete
  2. iba:
    thanx..
    mmg sy sntiase doakan die...

    ReplyDelete
  3. to nabila:
    x pe..
    kne r redha..

    ReplyDelete
  4. maknanya i.Allah akan menjadi baik.. jangan sedih2 k.

    ReplyDelete

komeN je La...

Related Posts with Thumbnails