Followers

Sunday, August 23, 2009

DeMaM???






dah lama aku tglkan blog ku yg tercinta (cinta ke??ntah la..)..ni sume gara2 aku dmm teruk aie rabu yg lps…n nasib baik la ms 2 mak aku kat segamat sbb nak melawat aku yg ngh dmm(tp ms 2 x teruk lg)..


mule nye pas abeh kls aie rabu, aku nk jmpe mak kat hotel..so aku pon naik la teksi..ms da nak smpai kat bndar segamat,dan2 la seliper nk putus dlm teksi (mmg cari nahas je)…da r ngn keadaan aku yg time2 da mule dmm pns…


smpai hotel,aku da mule nak pitam..tp still cool lg …(berlakon dpn mak, x nak die risau)..pas 2 g la makan ngn die..time 2 da x leh nak tahan da…nak x nak terpksa la g hospital..sbb pale pon da rs tahap pns(giler mengelegak)…padahal sblum 2 mak aku pnye la pksa aku g hosp, tp aku ni pnye la x nak….(mmg degil aku ni)


so kiteorg pon g la hospital segamat(hospital paling puaka bg aku)..smpai je trus wat saringan ..time 2 lak staf leh lengah2..aku lak da x leh tahan..mmg mata da x npk…merah…da rs mcm nak mati da ms 2…sbb pns yg terlampau sesangat..masa nak wat saringan 2, staf 2 leh lak ckp, tu pensyarah ke,bkn main bising lg..aku pon ape lg, ngn xlarat pon aku jwb la, tu mak sy, mmg la die bising, da anak die nak pngsan…die ngn berlagak nye trus jwb, alah…sy ni da sminggu batuk…xde pape pon..giler berlagak la die..kalo da kne nti padan muke…pas cek suhu aku,die pon terperanjat..ye la..mmg ptt la mak aku bising sbb suhu aku da smpai 40 darjah celcius…die leh lak ckp,AWK NI KWN NGN DAK YG MENINGGAL 2 KE?knl pon x cm ne la nak kwn ngan dak 2…sbb die takut aku ni kne h1n1 gak..pas 2 kne lak tnggu smpai doctor lak cek..tnggu da smpai sejam…pas 2 bile nama aku kne pgl aku ngn mak aku msuk la..ms mak aku msuk, dktor yg paling kuang aja yg prnah aku jmpe halau mak aku ngn nada tinggi..KAK KUAR DULU..ngn muke die yg pling “bagus”..ni lak dialog antara aku ngn doktor 2...



doktor: APE MSLH?

aku: SY DMM..pas 2 die leh lak tngking,

doktor: U NAK CKP BKK LA MASK 2...!!(ms ni aku cool lg..pas 2 die tnye lg,) ADE SELSEMA, BATUK??

aku: ade..

doktor: (die tngking lg…)U TTUP U PNYE MASK 2 LA…!!(ni yg wat aku mcm nak lempang je dktor ni,td ckp len, ni ckp len..mklum la dktor INDIA…ckp pon bkn betul…pas 2 die tnye lg, MUNTAH KAHAK KUAR KALER PE?

aku: MN LA SY TAW TIME 2 SY DA X LARAT, MATA PON X NAPK…

doktor: (die tngking lg),XKAN 2 PON X TAW…



ni yg wat kan aku makin naik angin, ikutkan ati aku ni,mmg aku nak blah jam 2 gak..tp bile pk kan balik aku ni gne nama uitm,nk x nak kne la sabar..pas 2 trus amik darah..pas amik darah, die suh balik..


sumpah pas ni aku xnak g hosp 2..ptt la ramai yg ckp hosp 2 lyn pon lmbat,sume nye x bgus la…sng cite..sok nye aku g klinik kat kmpus aku, amik mc skali. Dpt mc sminngu, kne amik darah lg, pas 2 pitam…lg ok dktor kat kmpus aku…
Tekan Like, ok ;) www.tips-fb.com

10 comments:

  1. uitm segamat xtutup ker?
    dgr2 orng ckp cuti..

    len kali ko tangan jer mcm tu..
    doktor kerajaan nie mmg dier rasa dier bagus skitt..klu ko xsmpai hati ko bising2 jer..kasi dier bengang..huhuh

    ReplyDelete
  2. ape nye doktor la camtu.perkhidmatan x ikhlas lgsg.....

    ReplyDelete
  3. Sabarlah Era. Kekadang doktor ni, memang punya peelnya. Tapi kita kena sabar.

    Semoga kamu cepat sembuh.

    Owh, selamat berpuasa yea.

    ReplyDelete
  4. salam.. kalo akak mmg sah dah sound tepat kat doktor tuh, kalo penat sekali pun takkan nak tinggi suara.. geram gak bila baca n3 nih

    ReplyDelete
  5. to yoro:
    x jd ttup pon..
    x taw nape...
    mmg nk je aku tgn kan..
    tp dsbb kan keadaan aku n aku gune nama uitm, aku mls nak kuang aja...

    ReplyDelete
  6. to grunge:
    mmg era sabar pon..
    thanx..
    slamat bpose gak tok grunge

    ReplyDelete
  7. to maiyah:
    rilex kak..
    x moo marah2..hehhe..
    mmg sy bengang,...nak kate patient ramai time 2, yg ade pon 2 org je..
    mmg sy x nak g lg da hosp 2..

    ReplyDelete

komeN je La...

Related Posts with Thumbnails