Followers

Friday, November 13, 2009

RAhSiA pErEmPuAN BeRjALaN...


1.
Jika berjalan, dari belakang nampak macam tak pijak tanah. Golongan wanita yang jalannya berginjat, kononnya wanita jenis ni adalah wanita yang tak jujur. Kalau berbual, mulutnya laser zzzzzzzzz dan mungkin menyinggung perasaan orang lain. Wanita yang jalan camni juga terkenal dengan sikap egonya. Huh! Lebih parah lagi, wanita ni biasanya pemboros atau suka membazir wang tanpa fikir sebelum berbelanja. Padahal wang yang dia ada tu boleh guna untuk kegunaan lain. Tapi jangan kecik hati, sebab wanita camni biasanya menjadi pujaan ramai lelaki.

2..
Jika berjalan, kerap menoleh ke kanan dan kiri. Wanita seperti ini biasanya pandai simpan rahsia. Walaupun ramai yang menganggap wanita camni tak jujur, suka menipu teman sendiri, dan merugikan teman bualnya, namun, ramai lelaki yang berusaha untuk menakluk hatinya. Konon wanita seperti ini senang diatur dan diuruskan.

3..
Jika berjalan suka menunduk. Cara berjalan melambangkan wanita camni memiliki sifat yang tertutup. Ia hanya akan berbual dengan orang-orang yang rapat dengannya dan boleh dipercayai untuk menyimpan rahsianya. Wanita seperti ini biasanya sukar untuk ditakluk hatinya. Disamping sikapnya yang dingin, wanita camni tak peduli dengan kehidupan cinta. Namun, jika ada lelaki yang berjaya menawan hati wanita dengan cara berjalan menunduk ini, dijamin akan mendapat kebahagiaan. Sebab, wanita jenis camni sangat setia, dan dia tidak akan mengkhianati lelaki yang dicintainya.

4..
Jika berjalan menatap lurus ke depan. Wanita camni biasanya memiliki pendirian yang teguh, bukan senang hendak menggoncangkan imannya. Jangan sekali-sekali menentang apa yang pernah dikatanya, jika anda tidak mahu mendengar dia berleter panjang lebar. Meskipun pendiriannya teguh, tapi dia selalu berselisih pendapat. Jangan hairan jika wanita camni hanya mahu berbual dengan orang yang berpengalaman luas.

5..
Jika berjalan badan bergerak ke kanan dan kiri. Wanita yang berjalan dengan gaya camni tak ambil kisah dengan masalah yang berlaku. Apa pun masalah yang ada dihadapannya, dia dianggap kecil. Padahal masalah itu sebenarnya memerlukan kebijaksanaan untuk diselesaikan. Kerana sifatnya yang suka ambil mudah ini, banyak persoalan yang akhirnya tidak dapat diselesaikan dan akibatnya merugikan dirinya sendiri.

6..
Jika berjalan badan tampak tegak. Wanita ini tegas menentukan sikapnya sendiri. Dia tak nak urusan peribadinya dicampur oleh orang lain. Gaya bicaranya serius seperti ingin menunjukkan dia memiliki pendirian teguh. Yang menarik dari wanita ini, dia bertanggungjawap terhadap apa yang pernah dilakukannya. Dia menyenangi lelaki yang berdikari tanpa meninggalkan sifat-sifat romantiknya.

7..
Jika berjalan seperti zirafah. Maksudnya, ketika melangkahkan kaki, badannya kelihatan bergerak ke depan dan ke belakang. Wanita jenis ini sangat lemah perasaannya. Dia seorang yang mudah terasa dan mudah tersinggung. Jadi, jika anda berbual dengan wanita seperti ini kenalah menjaga perasaannya agar tidak tersinggung, kerana wanita ini mudah mengalirkan air mata.
agakn2 nye korg dr spesies mn???
Tekan Like, ok ;) www.tips-fb.com

2 comments:

  1. kalau mereka 2 suka tukar2 jalan cmne...huh......ssh 2...huhu

    ReplyDelete

komeN je La...

Related Posts with Thumbnails