Followers

Sunday, February 7, 2010

jahat ke??



best kan bile tgk adik beradik org len sumenye leh bergelak tawa, menangis, kongsi masalah sama2...
benda 2 la yg aku rindukan da hmpir 6 bulan...
sedih sgt2 bile pikirkan...
smpai skng, wpon aku berjauhan ngn adik2 aku, wpon dorg xnak tgur atau bnci kat aku, aku tetap syg dorg...syg sgt2... (T_T)


bile pikirkan balik sbb yg dorg x tegur aku 2, aku rs sedih sgt...
hnye dsbbkan bnda2 kcik, dorg sgup buang sedara...
buang kakak dorg sendiri yg slalu bg support, tlg dorg time ssh, dgr mslh sama2, kongsi cerita...
ya allah...
hanya tuhan je yg taw ape yg aku rs kan skng ni...

sedih nye...nauzubillah...

da rs mcm isu sensitif sgt2 bg aku...
bila pikir kan balik, dulu bila aku berjauhan ngn family aku, bile aku slalu cl, msing2 nak rebut ckp ngn aku, suh aku balik shah alam cpt2...
skng ????
da xde lg...
kalo ade pon adik yg second last n yg bongsu 2...
sbb hnye dorg yg taw sape kakak dorg...


adik beradik...???
x taw la istilah 2 sesuai lg atau x pada dorg ngn aku...
mgkin dorg da x anggap aku ni kkak dorg...
dua org adik beradik aku yg da x tgur aku...

adik kedua aku, mirah atau aku pgl ADIK...
antara yg rapat ngn aku...mgkin dsbbkan umo die pon da nak kat 17..
mcm2 cite yg slalu kiteorg kongsikan...
ade je cite2 yg wat kiteorg slalu gelak sama2..
hpy..
tp 2 sume dulu...
skng da x lg..
sume nye gara2...
LAPTOP!!!!

mmg stiap kali aku balik, aku akn bg die pakai lptop aku sbb die nak on9..
so aku phm...
bile aku balik, mmg die yg akn lbh byk gune drpd aku...
6bln yg lps, ms 2 gak la lptop aku problem..mati2...
n aku x bg die bkk 1 website yg byk virus ni...
die pon ok je ms 2..
bile die trun bawah, mak lak mbebel kat die..
sok nye, bile aku tnye nak on9, pakai je la lptop 2..tp jgn bkk website 1 ni...
pas 2 die wat derk...
n jam 2 gak x nak tgur aku smpai skng ni...

sedih sgt2...
dulu kalo die cl aku bile aku kat kmpus, die slalu ckp, KO LA KAKAK AKU..CPT LA BALIK UMAH...
bile teringatkan balik, sedih sgt2...
sedih sbb hnya sbb kan lptop n die x dpt nk ym ngn sorg guy ni, die leh ptuskan hubungan adik beradik...

aku trime je...
wpon die ssh, aku slalu bg duit..mmg die x taw...tp aku bg melalui mak...sbb aku taw die x kan pakai duit aku, kalo taw aku yg bg...
aku dpt duit PTPTN pon,aku slalu blnje ape2 yg adik2 aku nak...
sbb bg aku, family is no.1...
so aku x kisah kalo aku x dpt nak rs duit 2 sume...

yg pntg, ape yg dorg nak, dorg dpt n dorg hpy..
2 pon da memadai bg aku...
adik aku yg sorg lg ni, adik laki,,...
afiq nama die...
ni lak dsbbkan kunci motor...
da r 2 tahun yg lps, 2 aie nak raya, die eksiden truk smpai kaki n tgn patah sume nye sbb MoTOR...
ade 1 aie ni ms aku abeh sem, sem yg br ni, die nak kuar, mak lak x bg aku bg die kunci..
aku ckp la, mak x bg.,..
pas 2 trus sentap...
ngn die ni len sikit...
die pnh tolak aku smpai jatuh kat batu bata..
mgkin org akn kate die kejam..
tp ntah la...
aku trime je...

sedih sgt bile adik2 jd camni...
mcm aku ni x jln kan tnggungjwb sbg kakak...
ape yg aku leh wat, aie2 aku doakan, moga dorg leh sedar silap dorg..
aku x pnh marah dorg...
ape yg aku wat sume nye ade sbb..
aku syg adik2 aku...
jahat ke aku sbg kakak??
aku cume nk yg terbaik tok dorg..
I REALLY2 MISS MY OLD FAMILY...

N MY SIBLING....(T_T)
Tekan Like, ok ;) www.tips-fb.com

2 comments:

komeN je La...

Related Posts with Thumbnails