Followers

Sunday, March 28, 2010

pEStA bUkU 2010...!!!

mungkin semua org taw skng ni musim pesta buku kan???
pesta buku yg mmg meriah giler2 la...
ape x nye, ni yg paling terbesar dorg wat mcm tahun2 lps...
tpt mcm biasa la kalo x len x bkn kat PWTC...
mmg sesuai la dorg wat kat sini...
nak naik ktm pon bole, naik LRT pon blh...
bgus benoo la 2...
n this year ni kali ke-2 aku g n pemandu pelancong nye mcm biase la, ttp org yg sama mcm tahun lps...;)

hajat d hati sj je nak tgk2 buku n temankan dia...
sbb aku ni mmg pantang kalo dgr event2 cam ni, lg2 kalo event yg byk bg diskaun2 ni...
pergghhhh..
mmg syok la...
lg2 yg jual nye byk novel2 yg aku minat, majalah n mcm2 lg la...
mmg nk giler d buatnye...
tp dsbbkan si dia ni memaksa aku tanpa rela(perghhh...ayat x leh blah...jgn nk pk bkn2 ek...amaran keras...hehehe),aku terpksa la pilih novel n majalah2 yg aku nk beli...
sbb die nk blnje...
thnx awk...;)
sbb phm isi hati ku ini...(kononnye malu2 kucing,mmg x leh blah..., tp dlm ati, mmg nak sgt2)
kalo ikutkan ati ku yg ganas lg kejam ni, sume buku aku nak borong...
tp bile pk kan balik sape tuan yg akn byrkan sume bil2 buku2 ku ini, trus terbantut hajat ku yg kejam ni...
x pe la..nest time aku leh beli pakai Duit sndiri kan kan kan??(sj nak sedap kan ati)
geram giler aku smpai leh terpikir kan nape la pesta buku ni x nak wat time dak2 dpt wet ptptn ..??
kan best kalo dorg wat time 2.,..
mmg aku borong n balas dndam habis2san la...
tp mcm la dorg taw time bile lak aku dpt ptptn kan...
pndai gak la dorg wat time dak cuti sekolah...
senang mak bapak bwk family dorg...
family aku je x g sama2...:(
suda2...
berbalik kite pd topik asal td...(ceh2...da merepek lak)
ni pic2 yg aku smpat amik ms pesta buku yg aku g minggu lps...
minggu pertama ms bermula nye pesta buku...



antara suasana sibuk yg leh dilihat kat 1 bilik yg dikonker abes oleh KUMPULAN KARANGKRAF...n hampir mbuatkan aku giler n x nak balik dsbbkan novel2 die yg perggghhh, mmg best giler la...
byk giler lak 2 novel baru...
sabo je laaa...




ni lak aku amik pic ni kat 1 booth yg jual DUIT BETUL...
xcaye tgk kat kertas ijau 2..dorg jual duit betul yg belum pnh dsentuh, yg x kemek n yg xde sape pnh pakai...tp harga die mmg pergghhh..mahal giler laaa...
cthnye duit yg rm50 tu kalo sume 2 dikire rm800 kalo x silap...ade 4 keping...duit ni duit yg dorg gune kan ms sukan komanwel dlu..tp xde digunakan oleh public...mmg best la...
yg duit RM 5 yg byk2 2, 1 papan yg ade kat pic ats ni, hrga die RM 300...x mcm giler lak hrga die..
tp kalo da sape yg minat, berapa ribu pon dorg sgup abeh kan...selain 2, dorg jual byk lg duit2 dr negara lain seluruh dunia...


tgh2 dok syok tgk novel2 yg ade kat karangkraf, tbe2 lak npk mamat ni...knl???KAMAL ADLI(nama die agknye)...alah..yg berlakon cite BIONIK 2...die ade kat c2 pon sbb die msuk industri ni pon dr contest karangkrah n die mng...sbb 2 die da jd pelakon..(agknye la)..sbb 2 yg aku taw la, yg die ckp la...





ni antara ringkasan pic yg aku amik kat bhgn KARANGKRAF...



novel2 yg mnjadi kegilaan ramai...antaranye aku, tuan yg blnje aku novel,n mbe2 aku..(sue n ima)



booth yg paling aku ske n akan aku cari smpai lubang cacing, booth M.O.Y...!!!mcm biase la dsbbkan aku ske bebenoo ngn kartun2 cam ni, x kan aku lps kan...siap borong...n ape lg, x lpskan peluang amik autograf kat kartunis2 ni...JEBAT n PISTON...autograf yg siap ade kartun lg tuuuu...;)


2 org kartunis ni bertungkus lumus lukis kan n bg autograf ni kat aku...
comeiiii...;)
termasuk la kartunis PISTON 2...
comei gak...;p

ni antara brg2 yg sempat aku borong....


majalah kesukaan aku slain, APO?, UJANG...N yg sama waktu dgn nye...



MAJALAH APO?

Antara nivel2 yg dibeli...tp 1 je yg aku nye... :(


komik2 dr keluaran GEMPAK...
Tekan Like, ok ;) www.tips-fb.com

No comments:

Post a Comment

komeN je La...

Related Posts with Thumbnails