Followers

Wednesday, July 7, 2010

bila die masuk...

bile da masuk sem baru, mesti student yg mohon PTPTN akan rs bahagia je idup kan...jalan pon ade style, tdo pon ade style..semua nye berstyle la...almaklum lah bkn senang nak jadi OKB(orang kaya baru)...lg 2 kalo student UiTM...da mcm pesta membeli belah da aku tgk...karenah2 student yg kite slalu tgk bile PTPTN da masuk dlm bank masing2...

1. mmg ssh nak tgk ATM kat BANK ISLAM 2 lengang...pantang kosong je, bkn main ramai yg dok beratur...

2. bila da beratur tu 1 hal nye,yg 1 hal nye lagi, da x main da nak kuar kan duit 10 hengget, 20 hengget ni, keluar semua beratus2...maklum la OKB la kate kan..

3. pas 2 da x main da shopping2 kat kdai2 runcit ni, semua nye g KL je dok shopping...pas2 kat tpt2 org kaye...tp kalo kat uitm segamat ni, paling vogue pon ko shopping kasut kat CARTINO SONEA, VERNS je laaa jugak...paling2 shopping brg2 pon kat GIANT n BILLION...sbb da 2 je shopping complex yg paling GAH kat segamat ni..perghh..sgt tnsion dok kat hutan ni..

4. time ni gak la, ko da x pndang da bas2 kuning yg sntiasa menunggu dgn bahagia nye, kdg2 2 lom lg nak smpai kat bas 2, dr jauh pakcik2 bas ni da dok melambai2 dok memanggil korg..perghhh..sgt la prihatin n pandai pkcik2 ni amik berat psl korg kan...sgt baeekkk laa...semua nye dok sewa2 kete...da nama nye org kaya, kalo nak g shopping, msti naik kete..x kan la nak naik bas capok 2 kan...x glammor la kan...

5. hah...lg 1 bile duit da byk, mcm2 la tpt2 la yg akan dorg g...kalo x melancong, g melencong la jwb nye...kalo mcm aku, pale otak ni nak g genting...biasa la da last sem ni..msti ati mau enjoy...mn leh tension2..nti ssh nak wat asgmt..alasan smate2 ni sume kes nak jalan nye psl..

so 2 la perangai bebudak student ni kalo da dpt duit pinjaman...tp mcm mn byk skali pon, duit 2 kite yg pnjam..n jgn la boros2..nti x psl2 lom abeh sem, duit lak yg abeh...mcm aku la slalu..tp aku bkn guna duit 2 tok enjoy..aku dok bagi mak aku...suh mak aku dok belanja adik2 aku...baekk giler aku ni kan...xyah puji2...mmg taw pon...^-^ "  sbb nti da abeh stdy, kite gak yg terkial2 nak cari duit tok bayar balik duit pnjaman 2..sndiri gak yg ssh kan...

Tekan Like, ok ;) www.tips-fb.com

2 comments:

  1. okeh. tak semua budak uitm camtu keh..

    ReplyDelete
  2. to lya:
    mmg x semua yg cam 2...ni hnya segelintir je...;)

    ReplyDelete

komeN je La...

Related Posts with Thumbnails