Followers

Tuesday, July 20, 2010

JUNIOR vs SENIOR?

bile junior da naik kepala, ape yg ptt senior buat??mcm hangat je kan topik ni..benda ni pon terjadi bila aku dok lepak bilik member aku, ima...n ari ni ade lah ari terakhir untuk bebudak junior anta PSU(program salam ukhuwah)..PSU ni mcm kire nye program suai kenal di antara junior and senior...kire nye junior kne datang bilik2 senior yg sama level ngn bilik dorg untuk amik information tentang nama, kos, sem bape n yg paling penting SIGNATURE dorg..

So sebelum nak dptkan information 2, dorg kne la ikut ape yg senior 2 suh..kne perkenal kan diri...kalo senior 2 suh nynyi, junior ni kne la nyanyi..ni bkn kes ragging,....it juz 4 fun only...kirenye bebudak ni akan lebih mesra la ngn senior...so kalo da mesra, nti nak mtk tolong senior psl stdy ni pon kan sng...

berbalik pd cite member aku, cik ima yg jadi WING CAPTAIN(wing capt), die wat meeting kat level bilik die..n semua junior kne ceramah x pasal2 disebabkan x siapkan PSU 2...alasan yg dorg bg, BANYAK ASSIGNMENT...alasan 2 mungkin boleh diterima..tp mcm x adil la plak kan..sbb semua senior da rasa semua 2...n semua org ade asgmnt...so, nak x nak, salah dorg gak..bile senior 2 free, x nak lak dorg jmpe...ni da bile malam ni gak nak kne anta, malam ni gak la baru kelam kabut nak siapkan..

ni la adat bile da dok kolej(nama lain bagi asrama kat uitm)...so, nak dptkan kesenangan dok kolej ni kne la berbaik2 ngn senior..x rugi pape pon...yang penting, dapat menjalin kn n menambahkan lg kawan2 yg da sedia ade...so, moral of the story, jangan la kite bermasam2 bile bertembung ngn senior kan...so, renung2 kan n slamat beramal...;)
Tekan Like, ok ;) www.tips-fb.com

3 comments:

  1. kira ok lg tuh, dulu2 kitorg kena lg teruk. penyepak, terajang tu biasa jer ngn budak2 senior

    ReplyDelete
  2. saya_arief: yeee..nasib baik ko senior...

    eelabor: ish..ganas tol senior kamoo yeee...sampai sepak terajang..

    ReplyDelete

komeN je La...

Related Posts with Thumbnails