Followers

Wednesday, August 18, 2010

ape la nak jadi???

mcm2 bnda n kejadian yg terjadi bulan puasa ni kan..berbanding ngn puasa2 tahun2 yg sebelum ni, tahun ni la yg aku rs mcm2 benda yg kite x duga n sangka2 kan terjadi kan..antaranye kes ribut kat jasin, pas 2 kes bunuh n kes accident, kes buang baby...

pagi2 ni aku yg sah2 insomnia ni, sj je dok bkk website METRO...berharap sgt2 ade la berita2 yg best n berharap gak cite2 yg aku x ske dgr, x kan ade..tp muke dpn die pon da wat kan aku ngis...sedey sgt2....MEMORI BAJU RAYA...kisah accident 1 family ni...anak2 n bini die meninggal, n suami n mngkin sorg lg anak die juz cedera parah....sgt2 sedey...bile tgk muke2 comel anak2 pasangan ni, sape sngka umur dorg pendek n dpt pergi bersama2...da r bln pose...pas 2 kehilangan semua org tersyg scr serentak...cam ne la suami n anak yg sorg ni nak raye kan...

lg 1 berita psl kes yg 4 anak beranak ni kne simbahan cuka getah atau asid...sedey sgt2...sbb pas je kejadian 2, slh seorg anak die tnye pd mak nye, sama ade mak nye still syg kat suami nye atau x lps ape yg suami die wat pd die n anak2 die...smpai anak sendiri da benci smpai tahap maksimum kat bapak die...sedey sgt bile baca berita ni..smpai menteri besar yg melawat dorg pon leh smpai ngis bile tgk keadaan dorg...cam ne la anak die nak idup pas ni ngn keadaan muke yg cam 2 n trauma yg teramat sgt...

ape yg aku leh ckp, kdg2 2 bile mak dan bapak gado, msti anak jd mangsa kan..yg x snggup nak hadapi, anak2 gak...drpd c2 gak la, anak2 akan jd trauma n pendendam...bile anak da mule dendam, adekah salah anak bile mcm2 hal yg jd skng??so, if dalam keluarga 2 ade mslh, cpt2 la selesaikan...n kalo leh gak, jgn la gado dpn anak2...kalo leh bincang, cuba bincang elok2..x slh kan...??

sedey sgt2 bile tgk keadaan malaysia skng ni...bkn malaysia je, da dikire 1 dunia..mungkin disebabkan masing2 da kekurangan agama n rohani dlm diri sndiri, smpai x pk scr rasional atas tindakan yg bakal dorg wat...pas ni aku sndiri x taw ape yg jd pd dir sndiri, family and keadaan sekeliling kite kan...ape yg aku leh ckp, hargailah org yg kite syg...berfikir la dulu sedalam2 nye n akibatnye sblum melakukan sesuatu benda yg kite sendiri da taw blh memudaratkan org len...berharap sgt2, semoga berita buruk yg kite dgr aie ni akan berakhir aie ni, n xde lg berita2 cam ni akan jd pd ms akan dtg...
Tekan Like, ok ;) www.tips-fb.com

3 comments:

  1. sama-sama lah kita berdoa supaya dijauhkan dari segala bahaya.

    ReplyDelete
  2. masuk je bulan puasa ni dah macam² makin menjadi...mengamuk tak tentu pasal,buang bayi pun makin menjadi...syaitan dah diikat dibulan puasa tapi benih jahat tu dah ditanam dalam kepala hotak dorang..harap² la kes² macam ni makin berkurang kat malaysia ni.

    ReplyDelete

komeN je La...

Related Posts with Thumbnails