Followers

Wednesday, September 8, 2010

bile raye dah nak datang,...ini lah yg terjadi...

waaa...jap nye da nak abeh pose kan kan kan? saat2 cam ni la saat2 yg best...mcm2 suasana dan karenah org ramai kite leh tgk...almaklum lah setahun sekali la kate kan...mcm2 yg kite leh tgk..cth nye mcm td aku dok shopping bersama my bestfren, fana kat jalan T.A.R ngn masjid jamek...org??jgn ckp la..mmg sgt la ramai..peniaga??lg la jgn ckp...terlebih2 ramai nye...ni sume dsbbkan ramai yg shopping last minit...termasuk la aku...tp smpai la ni aku x beli2 baju2 raye aku...mybe ade rezeki n pjg umo, sok la kot dpt shopping sakan...

bile da nak raye ni, cnfirm2 la destinasi yg dituju tok celebrate raya ni adelah KAMPUNGGG!!!   timeni la msing2 akan jmpe saudara2, family...best nye...slalunye yg npk meriah bile kite naik bas ekspress..mcm2 ragam kite leh tgk...dr karenah penjual tiket smpai la pada pembeli tiket a.k.a penumpang bas...n time ni la, mcm2 kes dgr, smpai ade yg x dpt nak balik rayer dsbbkan kne tipu ngn ulat tiket..hah,...kan da cari psl nama nye...da mcm dlm drama2 melayu lak cite nye...time ni la ramai yg snggup beratur pnjg tok beli tiket...kalo da beli awl2 bgus la gak.. ni kalo da beli 2 3 aie nak rayer, tawakal je la yee..;)



jgn jadi mcm ni lak udah la ye...dsebabkan sume tiket da abeh..;p ...x pon jd mcm abg kat bawah ni...
'
'
'
'
'
'
'


yg kat jalan rayer lak, jgn kate la kan...sgt2 la jem...hah..amik ko...x ke tnsion nama nye 2..tp kalo da ade mood rayer, cnfirm2 x kan tension la..kalo tnsion sgt, bkk lagu raye, hah ape lg...jerit la nynyi kuat2...cnfirm sume tnsion ilang....

pape pon, yg penting, mcm mana suke n gembira nye nak smbut raye, jgn sesekali kite lupakan pada yg tiada...n jgn lupe gak pd mereka yg kurg berkemampuan...x slh kalo kite saling ingat mengingati kan..;)

so pada mereka2 yg nak balik kampung 2, jgn lupe pastikan kete korg 2 berada dlm keadaan selamat ...x pon g la servis mn2 yg ptt kan...n pada makcik2, pkcik2, n pada mereka2 yg br ade anak2 buah 2, ape lg...sudah semestinye budak2 yg kat kmpung 2 menunggu korg ngn muke ade manyak senyum...^_^..  mana x nye, sume nye da x sabo da nak mtk korg duit raye..;)

Tekan Like, ok ;) www.tips-fb.com

3 comments:

  1. Salam,

    Selamat Pulang ke pangkuan ibu/ayah dan selamat menyambut Hari Raya YG Tak berapa lama lagi nih..

    ReplyDelete
  2. mankuchai: kmsalam..thnx...selamat aie rayer gak tok kamoo...;)

    ReplyDelete
  3. Selamat Hari Raya Aidilfitri Maaf Zahir Dan Batin

    ReplyDelete

komeN je La...

Related Posts with Thumbnails