Followers

Tuesday, October 5, 2010

kerja kosong ???

4.35 pagi..
still x leh nak tdo..
sj2 dok search about job vacancy...
juz for preparation tok aie2 yg akan dtg...

bile search2 je , kebanyakkan company nak pekerja yg ade experienced dlm bidang yg die nak ...
n yg slalu mtk keje ni kalo x len n x bkn , cnfirm2 la yg fresh graduate kan ...
so , bile da nak yg experience , sah2 dorg akan reject bebudak yg da grad ni ...
so time ni la akan ade nye banyak graduan2 yg dok tanam anggur ngan bangga nye kat umah 2...

tbe2 je rs , bkn sng nak cari keje ni kan ...
kalo kite pndai mcm mna pon , kalo xde extra skill yg penting dlm diri kite , bkn sng kite nak survive bila da keje nti ...
so pd mereka2 yg still stdy kat kampus masing2 , time ni la korg kene taw environment bru yg akan korg hadapi x lama lagi ...
n time ni gak la , korg kena bergiat aktif tok sesuai kan diri ms korg da keje nti ..
nti xde la rs malu2 ...

p/s : cube perbaiki diri demi masa depan ..;)
Tekan Like, ok ;) www.tips-fb.com

No comments:

Post a Comment

komeN je La...

Related Posts with Thumbnails