Followers

Thursday, November 18, 2010

i-city yg sgt #%^&*+ !!!!!

tengok tajuk pon da mcm suspen je kan...bile sebut psl i-city , sah2 sume akan kate , "alah ...da pegi da kat sana...da amik byk gambar da pon "...da g sana ye...bgus2...tp bkn psl ni yg aku nak cite kan.... tapi ape yg aku x puas ati psl service kat situ ...

hah...ape yg ko x puas ati sgt ?? kalo nak dibandingkan i-city yg dlu ngn i-city yg skng (dr segi service die) sah2 da len kan ... bnda yg paling ramai perasan sah2 la nak msuk parking kete , kalo g time public holiday , terpaksa la korban kan RM10 tok bergambar sakan kat icity ...kalo g time aie2 biasa , juz bayar RM5 je...(je la sgt )

tu br satu hal , mlm td sblum aku bersemangat nak g icity (nak lepak nye psl ) , kiteorg g naik bas ...so , dlm ati pon siap berkata2 "jimat duit jln kaki , x yah nak kne bayar parking "...alih2 bile smpai kat pintu gerbang icity 2 , nak elak kan khemah yg kutip2 duit parking 2 , x psl2 dorg dok dtg kat aku ..

.nak taw ape yg die ckp ?? "hah kak....selamat dtg ke i-city(dlm ati da pk , bgus gak service dorg siap ade welcome2 wpon jln kaki)...kite kne kan caj RM2 tok 1 kepala .."  perghhh....jalan kali pon kne bayar....sgt2 la bengang...da r kiteorg berempat ...x psl2 abeh rm8 ...die siap kate , service ni kiteorg br mule kan start dr minggu ni ...kalo aku taw , mnggu lps lg aku da g...sabo je la...kalo yg dtg naik bas lak , org2 yg kutip2 duit ni akan naik bas 2 , pas 2 die akan caj sorg RM2 gak ...mmg berkire giler la !!!da kalah ceti da...

2 br hal yg ke 2...kalo dlu bile da msuk bhgn tgh2 icity yg ade pokok pelbagai lampu 2 , bile nak tgk kuda2 , harimau , dinasour segala , leh je turun terus ...skng da x leh ...da dikenali sbg SAFARI ZONE kalo aku x silap ..ntah la...tp kalo nak turun bhgn bawah 2 , kne byr RM2...perghhh...icity ni mmg nak kutip duit org je ke kje die??elok2 aku nak release tension , bertambah2 tension jd nye...bkn 2 je...skng da siap ade rumah salji , 2 pon punye la ramai dok beratur ...yg penting bkn FREEEE yeee anak2...sume nye kne bayar FULUSSSS....biasa la ..1 kepala RM2 ...

da makin teruk da aku rs icity ni ...sume bnda nak kne bayar...kalo byr tok parking , ok la lg ..ni kalo da byr parking RM1O , pas 2 nak kne msuk sume bnda 2 pon nk kne byr , mmg pokai la jwb nye..baik lpk tasik ...puas ati , tenang pon tenang...

da rs mcm terdesak lak icity ni , terpksa kne byr sume nye semata2 nak bayar lektrik pelbagai 2 sume ...elok2 ramai nak g lepak kat sana ..terus da x nak org lpk da...icity akan ramai pon bile time ade event je ...
so , pk2 kan la balik kalo nak g icity ek...
Tekan Like, ok ;) www.tips-fb.com

11 comments:

  1. sy tak pernah pegi..kesiannya..hheeh tp tetap gak gedik nk mengomen..huhuh

    ReplyDelete
  2. dah penah pegi dan rasa parking RM10. tapi tak tau plak.. jln kaki pun kena bayau

    ReplyDelete
  3. cik yam: bgus2..gedik anda diterima..hehehe...laa...nti ade masa n peluang , g la ek...tp kne sediakan duit byk sikit...byk bnda nk kne bayar...

    zool:aah...skng jln kaki pon da kne byr...;)

    ReplyDelete
  4. hye..dah follow, follow back ok...nice blog..=)

    ReplyDelete
  5. biar betol?..hampeh nye!..last sy g masa bulan 8 ari tu..time tu just bayar parking je rm10..yg len sume free lg..terkejut je bca entry awk ni!plan nk g lagi la time balik next year tp skang rsa geram lak!asyk telan duet je..!

    ReplyDelete
  6. hoh..semua kene byr skank? demm..walaupun rumah dekat tapi malas nk pegi dah..adeh

    ReplyDelete
  7. fatin: aah...sgt2 betul..sblum ni pon g dlm bln 7 , juz kne bayar rm10 je tok parking..skng da sume kne bayar,.tension je..

    ReplyDelete
  8. sufi:aah...leh je pegi , tp jgn lupe bawak rm2..
    heheheh

    ReplyDelete
  9. pasni buat wat bantahan ramai2 suh tukar nama i-city tu.kasik nama i-ceti lak lagi kena ngan servis diorang tu..ala..lepak taman mainan sudah.hehehe

    ReplyDelete
  10. faryzh: hahaha....sesuai benoo da nama 2...

    ReplyDelete

komeN je La...

Related Posts with Thumbnails