Followers

Friday, November 12, 2010

susahnye nak cari....


hari yg sgt memenatkan ...mn x nye , dr pagi dok kuar umah ngn akmal(bapak budak) ,dok mencari keje ....mule2 dok ronda sek18 dlu ...kononnye , bapak budak ni kate ade keje admin kat 18 ni ..so ngn penuh excited nye g la kat stesen petronas semata2 nak tgk iklan die ...bile da cl org 2 , alih2 mmg under company PETRONAS....so ngn bangga nye org 2 kate , yg bhgn admin da full , kalo ade pon bhgn cashier ...ok...yg tu mmg no hal la..kiteorg juz apply je ...dpt x dpt , 2 blkg cite ...

so , perjalanan pon diteruskan ngn berjalan2 d SACC lak ..kebanyakkan nye mmg byk keje kosong kat bhgn SALES, so kalo da bhgn sales ni , sah2 la kne byk mulut ...n sah2 la aku mmg layak tok isi jawatan 2 dsbbkan mulut ni kalo da berckp mmg x reti2 nak benti ...tp becok2 n bising2 mulut aku ni pon bertempat , bkn nye kat sume org yg aku knl aku nye mulut ni akan bising....so , kalo da kje cam ni , mule2 sah2 aku akn jd pendiam yg luar biasa....da mcm siput sedut da...sbb xde geng nak jd becok ...da serik da ngn bhgn sales ni ...sume nye dsbbkan pengalaman2 pahit ms lalu....bar la sume nye tersemat dlm ati je ...



abeh je ronda SACC , trus ronda kompleks PKNS ..smpai sume tingkat kiteorg ronda ...konon2nye nak naik tgkat paling atas , sbb nak cari pejabat  PKNS , nak apply keje ...alih2 tgkat atas , tgkat yg majoriti nye gerai2 makan ...mmg terus berehat sebentar mencari nasi la jwb nye.,..

last skali tpt yg d tuju , PLAZA ALAM SENTRAL....cari kat tgkat 3 , tpt yg majoriti byk kje , then amik no fon yg bertempik2kat dinding yg konon nye nak pekerja , bile cl , kate da ade pkerja la...mcm2 alasan  ...alih2 cl wat kali terakhir ...then org 2 suh tnggu kol 3.30 ptg , then die nak interview. ...


tnggu punye la tnggu ...akhirnye , kol 4.00 pon x smpai2 ..mmg hangin 1 badan la jwbnye ...4.30 br die smpai ...sabo2...nak cari keje nye psl ...bile da kne interview , bnda yg wajib taw psl basic2 lptop n pc..mgkin leh stdy sndiri2...tp bile die kate sume ssh , aku leh trime lg...sbb sume keje ssh kan kat dlm dunia ni ...then  , die kate , kalo brg2 dlm kedai ni ilang , cth nye laptop yg ilang , bile tnye sume staff sume x taw , so nak x nak sume staff wajib gnti 3x ganda ...x ke gile  name nye 2...cth nye , kalo lptop berhrga 2000 ilang , sah2 la kne gnti 6000 ...mmg sgt2 berisiko keje ni...

so nak x nak ..kne la mencari dan trus mncari ...:(

Tekan Like, ok ;) www.tips-fb.com

2 comments:

  1. slamat berjaya...mumme tgh buat resume dgn cover letter...x siap2 lg...

    ReplyDelete
  2. mumme: thnx mumme...sama la kite...
    ;)

    ReplyDelete

komeN je La...

Related Posts with Thumbnails