Followers

Monday, December 20, 2010

anak sulong selalu kena ...

susah gak kan jadi anak sulong ? selama ni , asyik aku je nak mengalah ... ape yg aku nak sume x dpt .. adik2 aku... lom abeh sekolah , mcm2 da bpk aku plan kan tok anak2 kesayangan dorg .. padahal ape yg dorg nak 2 la , masa abeh sekolah ade gak aku plan ... bile ckp ngn abah , sume jwpn yg die akan bg adalah TIDAK!!!

tension nye...mngkin bg sesetengah family yg happy 2 , korg sgt2 bertuah .. so hargai la kehidupan korg ... smpai aku nak smbung degree ni , aku disuruh tukar ke shah alam , semata2 nti xde la ssh bla adik aku lak msuk uitm n nak amik die... perghhh ... mmg sgt2 memilih kasih d situ ... mmg la kalo dpt cwngn puncak alam , da dekat ngn shah alam ... tp ade sebab nape aku nak dok jauh dr family aku... 

bila pk kan balik , untung kan pada mereka2 yg disayangi parents mereka ... aku hnye mampu melihat dr jauh je kebahagiaan mereka2 sume n hanya mampu tersenyum dan cuba imagine kan , kan best kalo aku pon dpt rs cam 2....so , pada kaklong2 n abg2 long sedunia , bersedia la utk sentiasa mngalah utk adik2 korg ... (tp bkn setiap masa kan)    ;)

conteng2 : thnx cik bluehyppo sbb selalu ada bila sy sedih ... syg kamoo ketat2...:')
Tekan Like, ok ;) www.tips-fb.com

2 comments:

  1. haaa?
    erkkk...

    okk kesian kaww..
    tp mmg jadik anak sulung nih byk kena mengalah.
    tp sebab kan ini laa kita matured.
    dgn kawan2 kurng maslah, sbb kita lebih memahami... tapi i dont know you laa!

    btw, dulu aku pon nak dok jauh ng family, skg dah jauh siket........ suffer weh! haha

    newayy chill okk! jgn sedih2. pasti ada hikmahh.

    ReplyDelete
  2. aisha : aah..kdg2 ngn kawan2 kite akan ok gak kan..da rs da dok jauh dr fmily..sgt2 suffer...;)

    ReplyDelete

komeN je La...

Related Posts with Thumbnails