Followers

Thursday, December 9, 2010

tipu punya olang !!!

pagi2 lagi aku da bersemangat bangun ...dsbbkan aie ni ade orientasi utk interview yg aku pergi br ni ... bile smpai je kat company 2 , tbe2 dok dgr suare akak yg interview kiteorg ni jerit kuat giler dok marah sape ntah ... time 2 nak ketuk pintu pon da kecut ..bile tgk balik handphone , xperasan lak akak 2 anta msj sblum kiteorg smpai ... die kate , kalo nak smpai nti , msj die dlu ...nsib baik la lambat perasan msj 2...dpt jugak la kiteorg perangai die yg sebenar ...

bile msj bgtaw yg kiteorg da smpai , lambat2 die bkk ...tbe2 bile terperasan sorg kakak ni , dlm ati ni terus berkata , ni akak yg jual buku kanak2 kat kedai mamak aie 2.... tp ms 2 sedap kan ati gak ... kiteorg diajak melepak kat kedai mkn utk breakfast smbil 2 die akan introduce kan psl keje ni ... 

bile dok makan sama2 , ngn bangga nye dorg cite yg keje dorg ni gaji leh smpai 3000 - 4000 ,senang2 je dorg  nak dpt kan ... tp ape yg aku perasan , mmg sgt2 berlagak n byk yg dorg kelentong ms dok cite ...n kalo leh dorg x nak cite cam ne cara kje 2 wpon kiteorg da taw ape keje nye ... kne wat sales , pergi meja ke meja kat kedai makan , jual produk die ... 

abeh je makan , akmal g bayar kat kaunter , dlm masa yg sama gak , masa akak2 2 ngh leka nak bayar , terus die ajak aku lari ...aku yg x kesampaian ati ni pon terpingga2 ..tp still nak lari jugak dr diorg gak... akhir nye , misi nak larikan diri berjaya !!!

bile da dlm kete , mule la luahkan segala kebengangan ... time 2 gak la akak2 ni call..msti dorg pelik , ntah bile la kiteorg lari ... cume ape yg kiteorg bengang , nape ms interview aie 2 punye la byk alasan die bg bile kiteorg tanye keje ape ...sj je die x nak terus terang ...

skng ni lak dok pk lg nak cari keje kat mn ?   =.='
Tekan Like, ok ;) www.tips-fb.com

2 comments:

  1. MLM la tu, tu pasal dia tak nak bagitau..takut kantoi..

    ReplyDelete
  2. omar : aah..mngkin la kot...sbb 2 dorg xnk g taw

    ReplyDelete

komeN je La...

Related Posts with Thumbnails