Followers

Thursday, January 6, 2011

degree pon ade orientasi lg ???


semalam secara rasmi nye tamat suda orientasi utk bebudak lepasan diploma ... so pas ni da xde da segala taklimat2 yg wat aku ngntuk gaban .. da xde da jerit pekik dak2 yg uruskan kiteorg sume .. da xde da pengumuman2 suh turun bawah cepat ...da xde da beratur panjang2 , gerak ramai2 , pakai baju kurung segala .. da mcm perarakan maulidur rasul da ...

aku ingat masa diploma 2 la kali terawal n terakhir aku kne orientasi ... time degree pon ade ... sabo je la.. tgk mbe2 len kat kmpus2 dorg , mn ade orientasi .. kat sini je beria2 nak orientasi segala ... tp ade kelebihan n kekurangan orientasi ni ... kalo kiteorg sibuk ngn orientasi , mbe2 aku lak da start kelas + da dpt mcm2 asgmnt... wpon ngtok dgr tklimat , tp byk gak bnda2 yg kiteorg x taw , sume nye dpt taw ... mngkin sbb kiteorg nye tpt ni dikire CITY CAMPUS.... so mmg sah2 terdedah ngn mcm2 bahaya...

yg best nye bile dgr amanat pengarah campus  ... bile dgr je pkataan amanat2 ni , sah2 org akan ckp , ngtok la ... boring la ... tp ni la 1st time aku jmpe pengarah kmpus yg sgt2 funny , friendly  n share everything with all staff n all new student ... n die kalo leh , nak knl ngn sume student baru ...tol2 sgt2 peramah ...

kesimpulan nye (wahh...da mcm wat karangan da) , ade orientasi ke , x ke , ade kebaikan n sbb nape dorg wat cam 2 ... so , sume nye berjalan ngn lancar ... cume yg jd mslh nye , bile da dpt kolej (apartment sbnrnye ) , da dpt tinggi2 n ctk2 , mslh air lak yg dtg ... tbe2 jd rindu kat kampus segamat ..x kisah la org nak kate 2 kwsn hutan ke , kampung ke ,byk beruk + babi hutan + monyet n yg sma waktu ngn nye , kat c2 la aku knl erti sahabat n dr c2 gak la aku blaja erti sepak terajang dlm dunia persahabatan n kesefahaman , dr c2 gak la aku blaja berdikari ...;)

so , pd mereka2 yg br register utk sem baru , good luck n selamat berjuang ...;)



conteng2 : 1 bnda yg aku x ske bile kat sini... makin aku nak jauh dr kau , makin dkt lak ko ade ngn aku ..benci gler!!!
Tekan Like, ok ;) www.tips-fb.com

2 comments:

  1. standard ler degree ade orientasi..
    lain lah kalo ambik part time..
    confirm takde orientasi.. :D

    ENTRI TERKINI:
    MOTORSIKAL TERPANTAS DI DUNIA!
    ISU ROGOL MENTERI

    ReplyDelete

komeN je La...

Related Posts with Thumbnails