Followers

Sunday, January 23, 2011

die ... mualaf yg berjaya ...

tepat jam 2 petang , akhirnye tamat sudah modul degree utk sem ni .. hoooraaayyy !!!!(nak jerit kuat2) sgt2 suke ... balik da nak balik , siap rancang2 da nak manja2 ngn katil yg x bape nak empuk mcm tilam vono 2 ... asal nye mmg sgt2 malas nak dtg modul ni ... tp dsbbkan perkataan WAJIB 2 ade , terpksa la merelakan ati yg x bape nak rela ni ... dlm pale otak ni da pk da , msti x best , pas 2 wat aktiviti yg sah2 ngntuk ... fasilitator yg x best... dpt group yg xbest ... pendek kata , sume nye x best la .. 



tp sume anggapan n sngkaan aku salah sama skali ... dapat fasi yg sgt2 best ... sporting ... of course laki ...( jgn nak gatal sgt , die da berpunya) , wat kan aku jd insaf seketika ...(insya allah akan jd lama ) ... byk yg die share psl kehidupan die... seorg lelaki cina yg da msuk islam , atau mualaf .. pandangan die , n pengalaman die tok cari n belajar islam , siap kne kutuk kaw2 2 , wat kan aku jd insaf .. betapa susah nye die nak selami islam 2 sndiri nak dibanding kan ngn org yg lahir2 da islam ... kne kutuk lak ngn org islam , yg x pnh nak tunaikan tnggungjawab sbg org islam ...

yg sedey nye , dr die diploma smpai la ngh amik phd , family die x pnh tanggung , n die sndiri survive idup sndiri kat kl sorg2 semata2 nak cari duit utk support stdy die... n paling sedey bg aku , masa die convo pon , jgn kate kan sedara , parents sendiri pon x nak datang tgk die convo ... slalu nye time convo la time kite nak raikan bersama family .. kalo aku la kat tpt die , sah2 banjir dewan masa konvo 2 ... x snggup...da r 1 aie x tepon mak pon , da rs mcm x sempurna je idup ni ... part yg best die nasihat kan , JAHAT  , BENCI , BURUK MCM  MN SKALI PON PARENTS KITE , DIE TETAP ORG TUA KITA ...tol2 meresap dlm ati aku ... 

dan yg best nye , sblum kawen , siap dapat mimpi bakal wife die lg ... sgt2 sweet ... 2 la nama nye org yg dpt hidayah ... skng org yg die mimpi kan 2 , da jd bini die. n hidup die pon da lengkap ...wah... best2.... kalo la dpt mimpi yg sama cam 2.. pape pon , aku sntiasa bersyukur ngn kehidupan skng ... dapat knl ngn insan yg selama ni byk bg support n faham aku walau dlm ape cara skali pon ...

so, pada mereka2 yg ade kawan yg br nak peluk islam , bimbing la dorg , bkn nye perlekeh n kutuk2 dorg ... ;)

Tekan Like, ok ;) www.tips-fb.com

1 comment:

komeN je La...

Related Posts with Thumbnails