Followers

Tuesday, January 3, 2012

hantu datang lagi ??

kalau orang lain sibuk buat entry HAPPY NEW YEAR 2 hari lepas , aku pulak ketinggalan .. ye .. selalu nye hari terakhir untuk penghujung tahun , semua nye nak yang indah2 ... dan aku ? seksa , sakit dan sengsara ... itu mungkin ayat yang sesuai buat masa ni .. tapi ayat2 ni xde la sama dengan ape yang aku rasa sendiri ..

macam biasa , benda yang membuatkan aku selalu menderita ni sah2 berkaitan dengan benda2 mistik , makhluk2 halus .. nak menanggung benda2 yang menumpang ni bukan nye senang .. antara sanggup dan x sanggup je ... 

hari jumaat mak aku datang apartment ..hari sabtu pulak ,  antara dalam pukul 2 lebih , mak nak ubat kan aku ... macam biasa , surah al-jin adalah surah yang sesuai untuk "SCAN" atau digunakan untuk tengok orang tu ok atau x dengan benda2 halus tu .. means sama ada org tu ada benda tu atau x .. dengan cara , kite suruh org tu baca , x pon mintak org lain baca , then suruh org yang x ok tu , baca skali .. dalam 2 3 ayat aku blh baca , lepas tu terus x sedar disebabkan MAKHLUK tu dah mula gantikan aku ...

hampir 5 jam jugak aku dah menyusahkan semua org dekat apartment ni .. sampai ramai bebudak lelaki yang kacak2 belaka (rugi lak aku x sedar masa tu) yang datang untuk menolong , pegang tangan n kaki aku sampai jadi lebam2 n tempang seketika wat masa ni .. geng2 surau , polis keselamatan uitm , resident staff , ustaz yang dibawa khas dari jauh untuk ubatkan aku dan ramai yang datang untuk handle aku jadi seperti sedia kala .. memang 1 hari yang memenatkan .. even sebelum ni aku berubat , xde la sampai 5 jam .. 

macam2 yang jadi masa tu disaksikan mereka2 semua .. dan benda yang paling memalukan , bila 1 apartment ni jugak dok dengar suara aku menjerit .. ye .. menjerit dengan kuat dan mengilai .. itu semua terjadi tanpa aku sedar .. dan 1 lagi bila bebudak lelaki yang tolong pegang aku , aku dengan kejam nye *ayat x leh blah* melawan n tendang2 dorg .. sumpah , masa tu mmg aku x sedar .. rasa menyesal pon ada .. tapi berharap dorg paham keadaan aku .. 

gambar dipinjam dari cik google .. xde kene mngena antara yang idup dan yang pengsan ...

memang menyeksakan bila tengah2 x sedar  , benda tu sanggup buat apa saja untuk sakitkan kita , dengan cara pukul diri sendiri , dan nak wat kite mati .. detik yang paling cemas dan menyusahkan semua org lagi bila benda tu macam biasa akan rentap nafas aku seteruk yang boleh , senang cite macam keadaan nazak , mencari saluran untuk bernafas , mmg susah .. memang saat yang paling teruk ... benda ni la yang aku x sanggup nak tempuh .. lagi2 sekarang ni time nak exam , lagi aku benci bila ada something dok kat bahu sampai ssh nak angkat kepala .. betul2 menyusahkan .. apa2 pon tu semua ujian yang dah ditakdirkan .. aku hnye mampu menerima dengan tabah ..

selama ni aku selalu berlagak kuat depan mak , kawan2 , orang di sekeliling .. bila aku sakit , aku cuba wat2 biasa , gelak2 , wat lawak , keje giler , dengan harapan semua org x kan perasan .. bila aku x mampu nak tahan sendiri , aku akan cari tempat lain , dan tanggung la sorg .. nak menangis ke , nak menjerit ke , time tu la time yg sesuai ..sebab bagi aku sakit yang datang tu untuk aku , dan sehabis boleh aku x nak susahkan semua org .. lagi2 org2 yang aku syg .. sebab prinsip aku dari dlu aku pegang , JANGAN SUSAHKAN ORANG , BIAR DIRI SENDIRI SUSAH UNTUK ORANG LAIN ... 

apa2 pon aku nak ucapkan terima kasih banyak2 pada mereka2 yang tolong aku .. to housemate2 yang memahami dan mnyusahkan diri panggil semua org untuk tolong aku , bebudak laki yang terpaksa pegang aku kuat2 sampai penat dsbbkan aku asyik melawan n dok tendang2 , geng2 surau yang cuba untuk pulihkan aku , polis bantuan uitm , dan mereka2 yang berkaitan ... jasa korang mmg ssh utk aku balas ... pada mak , aku taw mak sedih bila aku sakit mcm tu sekali .. orang mintak maaf .. :(
Tekan Like, ok ;) www.tips-fb.com

6 comments:

  1. salam...hmmm..kena masuk benda tu besenya kalu seseorang yang badannya lemah...cuma awk perlu bnyakkan bc al-quran agar benda tu tak kacau ag..

    ReplyDelete
  2. dasyat.. penah kena jugak sekali.. Alhamdulillah.. sekarang da okay.. banyak2 tawakal dan berdoa.. insyaallah boleh sembuh sepenuhnya.. :)
    p/s : rugi betol tuh tak sedar tu.. haha

    ReplyDelete
  3. jaga diri baik2 okey..
    tambah2 lagi musim exam ni..

    ReplyDelete
  4. teman bicara : insya allah .. thnx awk .. ;)

    ReplyDelete
  5. maylee : ssh nak kawal bila diri x sedar.. aah .. sgt2 la rugi x sedar time tu .. ahhahah

    ReplyDelete
  6. aefa: thnx aefa .. ni pon risau lg ngn keadaan x ok sgt .. :(

    ReplyDelete

komeN je La...

Related Posts with Thumbnails